Logo: Duizel in het Park

Duizuil

Logo: Duizel in het Park

Vroesenpark Rotterdam
Kunst en verhalen die je laten duizelen

Duizel in het Park

Publicatiedatum:

Duizel in het Park is hét Rotterdamse festivalpareltje dat het Vroesenpark omtovert tot een sprankelend kunst en verhalenlandschap voor jong en oud. Ga op ontdekkingstocht langs intieme optredens, inspirerende verhalen en gekke ontmoetingen.
De aankomende editie vindt plaats op 8, 9 en 10 augustus 2014.

De informatie die je verderop op deze website vindt is nog van de editie in 2013. Deze wordt binnenkort geupdate.

Hou in de tussentijd de nieuwspagina van deze website, Facebook en Twitter in de gaten voor het laatste nieuws rondom Duizel in het Park 2014.

Lees meer

Duizel zoekt hulp

Publicatiedatum:

Duizel in het Park zoekt voor de aankomende editie een enthousiaste stagiair programma en productie. Zin om deze zomer lekker mee te werken?

Lees meer

Save the date

Publicatiedatum:

Duizel in het Park 2014 zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 augustus 2014. Hou deze data alvast vrij voor wederom een hoop sprankelende belevenissen in het Vroesenpark.

Lees meer

Nog even nagenieten van Duizel in het Park 2013

Publicatiedatum:

Nu de donkere dagen voor het oprapen liggen, genieten wij nog even na van een zonovergoten weekend in het park

Lees meer

Cineac TV Rotterdam filmpje van Duizel in het Park

Publicatiedatum:

Filmpje van Cineac TV Rotterdam met o.a. Mariska Verhulst, Theeschenkerij en mooi beelden van Duizel in het Park.

Lees meer

DuizelBericht #5

Publicatiedatum:


Foto: Marco de Swart

Het zit er weer op. Maar wat zijn we blij met de 5e editie van Duizel in het Park. Moe maar voldaan kijken we terug op een fantastisch festival! Het weer zat mee en de sfeer was heel goed. Zo'n 6.000 mensen gingen in het Vroesenpark op ontdekkingstocht langs intieme optredens en inspirerende verhalen. Met dank aan onze fantastische vrijwilligers, buurtbewoners, artiesten en natuurlijk ons publiek!

Lees het hele DuizelBericht #5 hier!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er op Duizel in het Park te doen is, abonneer je op de nieuwsbrief!

Lees meer

Foto's zondag online

Publicatiedatum:


Foto: Marco de Swart

De foto's van zondag 11 augustus staan hier.

Lees meer

Bezoekersonderzoek Duizel in het Park

Publicatiedatum:

Graag nodigen we jou uit om mee te doen aan een kort onderzoek over het festival, ons en jouw wensen m.b.t. Duizel in het Park. Het onderzoek kan je hier vinden.
Door je deelname aan het onderzoek kunnen wij ons festival verder verbeteren en maak jij kans op een Bijenkorf Cadeaucard van 50 euro! Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer acht minuten en de resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt.

Lees meer

Vriendje voor een Tientje worden?

Publicatiedatum:

Tijdens het festival hebben we heel wat nieuwe vriendjes gekregen. Ben jij nog geen vriendje, maar wil je het festival steunen, zodat we ook volgend jaar zo’n mooi gratis festival kunnen organiseren? Doneer dan een tientje (of een meervoud daarvan) aan Duizel in het Park. Met een beetje hulp van onze vriendjes kunnen we volgend jaar een deel van het programma realiseren en als vriendje hoor je daarover natuurlijk als eerste het laatste nieuws. Klik hier om je op te geven. Onze dank is groot!

Lees meer

Foto's zaterdag online

Publicatiedatum:


Foto: Marco de Swart

De foto's van zaterdag 10 augustus staan hier!

Lees meer

Foto's vrijdag online

Publicatiedatum:


Foto: Marco de Swart

De foto's van vrijdag 9 augustus staan hier!

Lees meer

Wat is er vandaag te doen bij Duizel?

Publicatiedatum:

Lang zullen we leven!
Neem je opa, buurvrouw of kleine neefje mee naar Duizel in het Park en vier samen het leven en de ouderdom in de speciaal ingerichte Woonkamer. Met workshops en verhalen over ouder worden. Voor alle leeftijden!

Workshops
Jong en oud bouwen hier samen het grootste uilennest ter wereld en schrijven brieven aan de opa's en oma's die niet konden komen. Granny's Finest leert je breien en je kunt tegelwijsheden kleien, zeep maken of wijze uilen in de workshop van Villa Zebra. En voor iedereen die het is verleerd of nooit kon; een workshop slow koffie zetten.

Verhalen en voorstellingen
Hoe het is om oud te zijn, kom je te weten in de luisterinstallatie Lang zullen we leven van Linda Pijnacker. En in de voorstelling FutureShock slaat de ouderdom in als een bom.

Koffie, thee en ijs
Natuurlijk kun je ook gewoon even lekker zitten in een van de fauteuils in de Woonkamer met een heerlijk kopje koffie van Schot koffie of ijs van het Lokaal en genieten van schrijvers en muzikale daggasten die langskomen in de Woonkamer. Of plof neer op de bank en laat je een verhaal voorlezen om bij weg te dromen. In de theetuin met Maaike’s Theebar en Thee met Suiker (een performance van Victorine Pasman) hoor je alles over de plannen voor een Theeschenkerij in het Vroesenpark.

Theatrale wellness
Wie dit ooit heeft geprobeerd, wil nooit meer anders. Bij het voetenbadterras zit je onderuitgezakt in designkruiwagens met de voetjes in een lekker badje . De badcharmeurs runnen het terras en zorgen voor frisse handdoeken en en misschien zelfs een olietje na? Het kan en mag allemaal...

Lees meer

Vrijmibo in het Vroesenpark

Publicatiedatum:

Verplaats je vrijdagmiddagborrel naar het Vroesenpark en geniet vanaf 17.00 uur van een intiem voorproefje op Duizel in het Park en heerlijke drankjes van de DuizelBar...

Voorproefje
Tijd: 17.00 - 22.00 uur
Locatie: Vroesenpark, Rotterdam
Prijs: Gratis

Lees meer

Twee projecten speciaal voor Duizel

Publicatiedatum:Dit jaar ontwikkelde Duizel in het Park in samenwerking met kunstenaars twee projecten speciaal voor het festival. Festivalleider Mariska Verhulst: ‘Deze projecten gaan over ontmoeting, verbeelding en ontdekking, net als alles op ons festival’.

Lang zullen we leven
De speciaal ingerichte Woonkamer in het Vroesenpark is een ontspannen plek waar verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten. Hier zie je het resultaat van het buurtproject Lang zullen we leven van Linda Pijnacker. De gesprekken die zij voerde met ouderen in Blijdorp resulteerden in een poëtische handleiding over hoe goed oud te worden. Een tipje van de sluier… ‘Hou je vooral niet bezig met ouder worden. Het gaat vanzelf, je hoeft er helemaal niets voor te doen!’

Badkoetsen komen tot leven… I Achterom II
Na de installatie Achterom in 2012 brengt Marjolijn Guldemond dit jaar de tweede editie. Achterom is een metafoor voor de achterkant van de buurt, de stad, de wereld en een tentoonstellingsformat van kleinere ruimtes waarbinnen kunstenaars de gelegenheid krijgen nieuw werk te presenteren.

Aan en in de vijver in het Vroesenpark staat een kudde Badkoetsen, kleine huisjes op hoge wielen met een trappetje. Tweehonderd jaar geleden konden badgasten direct vanuit deze verrijdbare kleedhokjes gaan zwemmen.

Vijf kunstenaars brengen de Badkoetsen tot leven. Het publiek kan er op ontdekking in andere werelden. Nicky Assmann gooit sop in de Badkoets, de foeragerende Maidie van den Bos verzamelt de smaak van het park, Eva Wijers vraagt zich af waarvan je gaat blozen, de Badkoets van Gerben Agterberg zet ‘m op een lopen en Ilse Evers (Tri speelt) neemt je mee op miniatuur-reis.

Lees meer

Blog Uktuktuk.nl over Duizel

Publicatiedatum:

Mirjam van Rijn van Uktuktuk heeft weer een blog geschreven voor Rotterdam Festivals: dit keer uiteraard over Duizel, want de redactie van Uktuktuk telt de nachtjes af....Lees het hier.

Lees meer

DuizelBericht #4

Publicatiedatum:Ook dit jaar is verbeeldingskracht weer de motor van ons intieme festival. Met verhalen, kunst en muziek proberen we je fantasie te prikkelen en je in contact te brengen met andere werelden en andere mensen.

Lees het hele DuizelBericht #4 hier!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er op Duizel in het Park te doen is, abonneer je op de nieuwsbrief!

Lees meer

Muziek bij Duizel in het Park

Publicatiedatum:Dennis Koster stelde het muziekprogramma samen: ‘Overdag nemen twee muzikale daggasten je met intieme optredens mee op reis. Ze spelen hun poëtische liedjes op verschillende plekken in het park; op de roltrap, aan het water, op plekken waar ook de schrijvers voorlezen. Als de avond valt, draaien we het volume iets verder open en verwelkomen we talentvolle bands op het Duizelpodium. Dat gaat van jazzy pop tot gruizige rhythm en stampblues.’

Elke dag!
DJ Swoolish

Vrijdag 9 augustus
Kim Janssen

Zaterdag 10 augustus
Muzikale daggasten... Clean Pete & The Black Atlantic
Als de avond valt… Herrek, Spilt Milk, Wolves Dressed in Sheep
Afterparty in Rotown

Zondag 11 augustus
Muzikale daggasten... Tim Vantol & Mark Lotterman
Als de avond valt… Scarlet Mae, Wooden Saints & Zinkzand

Voorgenieten kan met deze filmpjes en de heuse Duizel 2013 Spotify!
 

Lees meer

DuizelMaal | vrijdag 9 augustus

Publicatiedatum:

We beginnen dit jaar al op vrijdagavond met een voorproefje. Een intiem programma met fijne muziekjes, een klein voorproefje op het programma en natuurlijk heerlijke drankjes van de DuizelBar. Verder wordt er een smakelijk DuizelMaal verzorgd door creatief catering collectief Cateringa en Kompanen! Wil je mee-eten? Gezellig!

Lees meer...

Lees meer

Literatuur bij Duizel in het Park

Publicatiedatum:

Ook dit jaar zullen er weer veel mooie verhalen verteld worden tijdens Duizel in het Park.

Ernest van der Kwast nodigde ook dit jaar de schrijvers voor het festival uit: ‘Duizel in het Park brengt een ode aan de verbeelding. Ik zoek naar auteurs die passen bij het festival, liefst in een mooie mix van jong en oud, gevestigde namen en aanstormend talent, westers en niet-westers. Hun verhalen zijn magisch en sensueel, en betoveren het publiek.'

Wie dan? Nou...wat dacht je van:
Mohammed Benzakour (zaterdag)
Hafid Bouazza (zaterdag)
Ernest van der Kwast (zaterdag
Joke van Leeuwen (zondag)
Kaweh Modiri (zondag)
Maartje Wortel (zondag)

Lees meer...

Lees meer

DuizelProgramma online!

Publicatiedatum:

Nog maar 11 nachtjes slapen en dan....Duizel in het Park!!  Ga op ontdekkingstocht langs intieme optredens en inspirerende verhalen op verborgen plekken in het park...

Het gehele programma is online dus lees over, kijk filmpjes van of luister naar de kunstenaars, muzikanten, schrijvers en meer.... Wij hebben er erg veel zin in. Jij hopelijk ook!

Lees meer...

Lees meer

DuizelBericht #3

Publicatiedatum:

We beginnen dit jaar al op vrijdagavond met een voorproefje. Een intiem programma met fijne muziekjes, een klein voorproefje op het programma en natuurlijk heerlijke drankjes van de DuizelBar. Verder wordt er een smakelijk DuizelMaal verzorgd door creatief catering collectief Cateringa en Kompanen! Wil je mee-eten? Gezellig!

Lees het hele DuizelBericht #3 hier! Of meld je gelijk aan!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er op Duizel in het Park te doen is, abonneer je op de nieuwsbrief!

Lees meer

Teasers Musique Parabolique

Publicatiedatum:

Tijdens Duizel in het Park met koptelefoon op een reisje maken door het Vroesenpark en omgeving. De geluiden in de omgeving worden door Dennis van Tilburg gemixt tot een wonderlijke muzikale compositie! Duizel heeft het uitgeprobeerd en het is echt een aanrader!!

Lees meer...

Lees meer

Mariska Verhulst te gast bij Driewijzer

Publicatiedatum:

Festivalleider Mariska Verhulst is vanavond te gast in het radioprogramma Driewijzer op RTV Lansingerland (92.2 FM). Van 19.00-20.00uur vertelt zij over de 5de editie van Duizel in het Park.

Luister live mee via www.rtvlansingerland.nl.

Aldus presentator Johan Wietsma: "Het programma ""Driewijzer"" is een informatie-cultuur programma waarin we elke dinsdagavond mensen uitnodigen in de radio-studio. Gasten vertellen uitgebreid waarmee ze bezig zijn - afgewisseld met hun smaak muziek.

Meer frequenties

Lees meer

DuizelBericht #2

Publicatiedatum:

Het is eindelijk zomer! Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen van Duizel in het Park. Schrijver Ernest van der Kwast (Mamma Tandoori, Rotterdam Late Night) nodigt ook dit jaar jonge en oude, bekende en onbekende, westerse en niet-westerse schrijvers uit: 'Duizel in het Park is een ode aan de verbeelding. Ik zoek auteurs die passen bij het festival, wier werk rijk is aan verbeelding.'

Lees het hele DuizelBericht #2 hier!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er op Duizel in het Park te doen is, abonneer je op de nieuwsbrief!

Lees meer

Gehaakte Uilli's inleveren!

Publicatiedatum:

 

Gehaakte UIlli's kunnen ingeleverd worden bij Bewonersorganisatie Blijdorp, Statenweg 102A (openingstijden). Vergeet niet een kaartje aan je Uilli vast te maken met je naam, adres en e-mailadres.

Lees meer

Duizel zoekt hakers!

Publicatiedatum:

De experts wisten ons te vertellen dat het patroon voor onze Uilli eigenlijk een haak-patroon is in plaats van een brei-patroon. Haak jij een Uilli voor Duizel?

Lees verder...

Lees meer

Uilli, de snoezelige mascotte van Duizel!

Publicatiedatum:

Lees meer

DuizelBericht #1

Publicatiedatum:

Zet het alvast in je agenda. Op 9 t/m 11 augustus tovert Duizel in het Park het Vroesenpark weer om tot een kunst- en verhalenlandschap.

Lees het hele DuizelBericht #1 hier!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat er op Duizel in het Park te doen is, abonneer je op de nieuwsbrief!

Lees meer

Wordt Duizel in het Park "Festival of the Year"?

Publicatiedatum:

Artiesten uit heel Europa mogen hun beoordeling geven over de festivals in Europa in the Festival of the Year Contest. Alleen Artiesten mogen stemmen. En Duizel in het Park staat al tussen de genomineerden! Dus ben je artiest en geloof je in klein maar fijn, stem op ons! Lees de regels van het spel op de website.

Lees meer

Duizel auteurs 2009-2012

Publicatiedatum:

Leuk om ze allemaal eens op een rijtje te zien: de Duizel auteurs van de afgelopen vier jaar. Ze zaten op schommels, vlotten en roltrappen. Jullie hebben allemaal zowat bij ze op schoot gezeten en ademloos naar ze geluisterd:

2012
Abdelkader Benali, Yasmine Allas, Paul Baeten Gronda, Thijs Goverde, Rachida Lamrabet, Stephan ter Borg, Ester Naomi Perquin
2011
Kristien Hemmerechts, Peter Buwalda, Thijs de Boer, gerbrand Bakker, Karin Amatmoekrin, Hagar Peters, Nazmiye Oral
2010
Rodaan Al Galidi, Stefan Brijs, Saskia de Coster, Tjitske Jansen, Esther Gerritsen, Elke Geurts, Peter Verhelst, Mustafa Stitou
2009
Kader Abdolah, A.L. Snijders, Marcel Moring, Rachid Novaire, Maria Barnas, Ramsey Nasr

 

Lees meer