Eten & drinken

Ben je zomaar vergeten waar die heerlijke saté vandaan kwam, of waar die heerlijke cocktail is gemaakt? Hieronder kun je alle cateraars vinden die aanwezig waren op Duizel in het Park 2016

Drankjes

Duizelbar

Voor de lekkerste drankjes kun je bij de Duizelbar terecht. We hebben dit jaar vier barren verspreidt over het terrein. Je vindt de locaties op je plattegrondje in de programmaflyer. Op de tap schenken we De Koninck, Vedett Extra White en Chouffe Soleil. Op fles hebben we Vedett Extra Blond, Wild Jo en Duvel. 

Als frisdrank schenken we Fritz-Kola. Grapedistrict heeft een mooie selectie wijnen voor ons uitgezocht (zie hieronder).

       

 

Duizel cocktailbar

Nieuw is onze Duizel cocktailbar. Maidie van den Bos van de Bloesembar heeft ons geholpen met het samenstellen van de heerlijkste cocktails met de smaak van wilde bloemen. Bekende klassiekers in een nieuw en wild jasje: kleinpolderpleinPARK PUNCH met en zonder alcohol, Wilde Mojito en een overheerlijke Vlierginfizz.

KleinpolderpleinPARK PUNCH
Yvonne Beelen, Maidie van den Bos en Moniek Driessen zijn op avontuur gegaan in de betonnen biotoop Kleinpolderplein en het resultaat daarvan is te drinken tijdens Duizel in het Park. Op de tafels bij de cocktailbar kun je lezen over verschillende plantensoorten die groeien op Kleinpolderplein.

Hoewel we in het Kleinpolderpleinpark natuurlijk géén rondslingerend plastic willen zien, gaan de ijsjes en limonades van wildpluk planten en kruiden van Maidie allemaal in plastic. Zolang jij belooft dat ze in de plastic afval bak terecht komen. Speciaal voor de Duizelcocktailbar maakt ze de Kleinpolderparkpunch, ook in plastic natuurlijk!


Grapedistrict

Op Duizel serveren we het hele weekend de lekkerste wijnen uit het assortiment van Grapedistrict. Op vrijdag vanaf 19.00 uur organiseren zij ook een aantal wijnproeverijen met een twist. De wijnen van Grapedistrict komen direct van de boer en worden uitgezocht op hun spannende smaken.

Inschrijven voor een van de wijnproeverijen kan op de avond zelf, kosten: 2 OEHOE’S
www.grapedistrict.nl 

Hapjes

Bloesembar

Bloesembar duikt op op plaatsen waar iets te vieren valt. De smaak van wilde bloemen, bladeren en zaden wordt verwerkt tot limonadesiroop. Met deze siropen zijn een aantal heerlijke sorbetijsjes gemaakt, uiteraard met bloesem smaken die de hoofdrol spelen. Dit alles geserveerd vanuit de Rapido Record Klapcaravan. 

Hoewel we in het Kleinpolderpleinpark natuurlijk géén rondslingerend plastic willen zien, gaan de ijsjes en limonades van wildpluk planten en kruiden van Maidie allemaal in plastic. Zolang jij belooft dat ze in de plastic afval bak terecht komen. Speciaal voor de Duizelcocktailbar maakt ze de Kleinpolderparkpunch, ook in plastic natuurlijk!

Broertjes Saté 

Ga jij voor DE smaaksensatie van dit moment? De Broertjes Saté maken ambachtelijke Indonesische saté volgens een oud familierecept. De Top 10 finalist " Lekkerste Saté Van Nederland " komt weer naar Duizel in het Park, dus kom genieten van hun ambachtelijke Indonesische saté.

Bekijk hun filmpje op YouTube

De Broertjes Saté doen enthousiast mee met de Plastic Fantastic campagne en serveren hun stokjes saté op plastic bordjes.

www.broertjessate.nl 

Buskruid

Bij BUSKRUID draait het om genieten van écht eten. Geen fratsen maar ambachtelijk bereide gerechten van verse producten. Vanuit een omgebouwde brandweerbus serveer ze eigen gemaakte soepen en salades. 

Buskruid support de plastic campagne van harte, maar was er helaas niet op voorbereid. De soepen en salades van de brandweerbus worden dan ook niet in plastic geserveerd. Het bestek is weliswaar van bio-plastic, maar ook dat gaat het met het andere servies in de restafval bak. Bio plastic wordt namelijk verwerkt als GFT-afval en is niet te verwerken tot nieuw plastic. 

 
Crêpe Centraal

Crêpe Centraal serveert vers en echt eten vanuit een vintage food truck. Sinds 2011 zijn zij gespecialiseerd in het bereiden van verse authentieke crêpes en galettes. Het food concept laat traditionele crêpes en galettes versmelten met moderne internationale smaken en ingrediënten. Ervaar het zoete (ontbijt en dessert) en hartige (lunch en diner) assortiment van Crêpe Centraal en herbeleef de charme van slenteren door de straten van Parijs in het Vroesenpark. 

Crepe Centraal gaat voor 50% plastic. Je verse, warme pannenkoek eet je bij Crepe Centraal van karton, om te voorkomen dat je bordje onder je pannenkoek vandaan smelt. Na gebruik gaat dit natte kartonnen bordje bij het restafval. Het bestek is wel van plastic en mag in de plastic bak.

www.crepecentraal.nl

 

Dames van het verboden Fruit

Gewapend met een grote fruitpers, blenders en slowjuicers maken ze de fruitigste sapjes, verassende en bijzondere limonades en de kleurrijke slow juices. Een kleine greep uit hun fruitige assortiment: Frozen Brazilian Lemonade (met limoen en kokos), Mint Magic Juice (appel, ananas, gember en munt), Rode Vruchten Punch (aardbeiensap, soda water, munt, bessensiroop en vers fruit) en een van ons bestsellers; Jonge Kokosnoot die we met wat rake klappen voor je open hakken. De sapwagen hebben ze vanaf het wiel zelf ontworpen, opgebouwd en gedecoreerd met een kleine knipoog naar de jaren 50.

De Dames van het Verboden Fruit zijn helemaal enthousiast over onze move naar 100% plastic en doen dan ook graag mee. Aan hun sapwagen bestel je de heerlijkste drankjes in 100% plastic.

www.verbodenfruit.nl  

 

Delft Brew

In de serene rust van het Vroesenbos kun je genieten van de coldbrew koffie van Delftbrew. Cold brewing is een methode van koffie zetten waar water koud, of op kamertemperatuur, wordt gebruikt om de smaken uit de koffiebonen te verleiden. Naast coldbrew brengt Delftbrew voor Duizel ook ouderwetse slow coffee, vegan delights, huisgemaakte chocoladecake en kwarkbrood mee.

Hete koffie gaat helaas niet in plastic, dus die serveert Delft Brew uit karton. Maar de overheerlijke koud gebrouwen koffie en hazelnoot melk schenken deze brouwers met veel liefde uit een transparante plastic cup. Oftewel, warm = restafval, koud = plastic!

 

Frites de Campagne

Frites van het platteland! En dat is precies wat er hier gebeurt, de aardappels komen rechtstreeks van de boer. Om ze daarna te snijden in een form aat van 10 x 10 cm. Ze schillen de aardappels niet, zo blijft de smaak in de aardappel.

De frites zijn geschikt voor diverse diëten, waaronder het zeer lastige glutenvrij, maar ook veganisten kunnen gerust een patatje eten, er komt geen dierlijk materiaal in de buurt. Dus puur frites! Oftewel frites, zoals frites altijd zou moeten zijn.dat extra knapperige aan de frites. Als finishing touch hebben ze een eigen zoutmelange samengesteld met diverse tuinkruiden voor een hele lichte smaakverrijking.

De heerlijke plattelands frieten van Frites de Campagne krijg je normaal gesproken in een papieren frietzak geserveerd. Speciaal voor Duizel in het Park gaat ook Frites de Campagne voor plastic en kun je ook kiezen voor een ouderwets plastic frietbakje. Net zo lekker en 100% plastic!

www.fritesdecampagne.nl

I Love Surifood

Aan de basis van I Love SuriFood staan de vele specialiteiten die het land kent. In Suriname wonen namelijk zo’n twintig volkeren, die allemaal hun eigen kookgewoontes er op na houden. Deze verschillende achtergronden hebben ervoor gezorgd dat de Surinaamse keuken vele heerlijke gerechten kent.

I Love SuriFood kiest op Duizel voor de smaakvolle mix van de meest exotische smaken en geuren met o.a. heerlijke bara's, roti rolls, ovenhete belegde broodjes, nasi, bami, schaafijs en het beroemde moksie metie. Ga maar los!

Heerlijk Surinaams eten van een plastic bordje. No weri mi ede! I Love Surifood gaat voor 100% plastic en gaat los tijdens Duizel!

www.ilovesurifood.nl

Ketelbinkie Koffie

De enige koffie met een Natte Thee. Koffiemeester Steven Tacq heeft een oerRotterdamse koffie- en theelijn opgezet: Ketelbinkie koffie en Natte Thee. De koffie brandt hij in eigen beheer. ‘Een koffie en thee met lef en karakter’ zoals een Rotterdammert en Ketelbinkie betaamt: no-nonsense en recht voor zijn raap. De koffie is afkomstig uit Brazilië, Colombia en Indonesië en is via het direct trade principe ingekocht. In directe samenwerking met de producent is de melange ontwikkeld. Hierdoor is ook de achtergrond en verwerking van de koffie bekend. De smaak is te omschrijven als een volle body, karamelachtige zoetheid en een lichte toon van chocolade, enigszins krachtig doch gebalanceerd. Je moet er natuurlijk wel een beetje lef voor hebben......

www.ketelbinkie.nl

 

Old Scuola

Pizza's zoals pizza's zouden moeten zijn. Zonder concessies, houtgestookt en van hoogstaande kwaliteit.

Old Scula bakt de pizza’s ‘on the spot’, waardoor ze met een temperatuur van 350 graden uit de over komen. Schuif je die pizza op een plastic bordjes, dan is dat bordje geen lang leven meer beschoren. De pizza’s worden daarom toch op papier geserveerd, na afloop mag dat bordje bij het restafval.

www.oldscuola.nl

 

Sander de IJscoman

De enige echte ijscoman van Rotterdam en omstreken. Meer dan vijf jaar lang is De IJscoman een begrip bij ijsliefhebbers. Elke dag vers geproduceerd kwaliteitsijs in vele soorten en smaken zoals: witte chocolade crunch, yoghurt limoncello of framboos voor u geschept uit de ijskar! Uitsluitend gemaakt van verse producten! Eerlijke producten, eerlijke prijzen! En vooral heel lekker!

Sander de IJscoman gaat voor minimale vervuiling en bij voorkeur Zero Waste! Kies voor ijs op een hoorntje en smikkel deze helemaal op, dan hoeven we het nergens meer over te hebben. Toch ijs uit een bakje? Dan krijg je plastic en gooi je deze na consumptie in de plastic afvalbak.

www.ijscomanrotterdam.nl

Schot Koffie

Heb jij zin in een heerlijke cappuccino, espresso of latte? Schot Koffie is een Rotterdamse stadsbranderij uit Delfshaven, die tijdens Duizel koffie uit eigen branderij serveert. Kwaliteit staat voorop en dat proef je! Ook als je geen koffie drinkt heeft Schot Koffie een drankje voor jou: cascara, thee van het gedroogde fruit van de koffiebes. Als het zonnetje schijnt schenken zij naast hun warme dranken ook verse ijskoffie en -thee. Kom gezellig langs!

Dat plastic een slecht imago heeft merkt Schot Koffie vaak aan zijn klanten. Want een papieren koffiebeker en een houten roerstaafje voelt natuurlijker en wordt daarom meer gewaardeerd. Toch drink je je ijskoffie tijdens Duizel uit plastic, zodat we die bekers optimaal kunnen recyclen. Om gesmolten bekers te voorkomen gaan de hete dranken wel in kartonnen bekers, die je na gebruik bij het restafval mag gooien.

www.schotkoffie.nl 

Stroop

Bij Stroop worden de stroopwafels vers voor je gebakken. Maar let op! Het zijn geen gewone stroopwafels. Stroop bakt de lekkerste en origineelste Stroopwafels van heel Nederland! Wat dacht je bijvoorbeeld van een wafel met sinaasappel & kaneel, rozemarijn & zout, of balsamico, tijm & spek? Er wordt zoveel mogelijk met biologische en lokale ingrediënten gewerkt. Stroop is niet alleen een plek van zoete lekkernijen; het is ook een winkel, café, werk- en ontmoetingsplek aan de Mathenesserweg. In de winkel vind je producten van ondernemers in en om Delfshaven. 

Stroop is de moeilijkste niet, maar serveert de stroopwafel zo gloeiend warm, dat een plastic bordje het tegen de wafel aflegt. Dus serveren ze tijdens Duizel in papieren zakjes. Hup, stroopwafel in je buik en zakje bij het restafval dus!  

www.strooprotterdam.com 

Wild Vleesch

De vaste Duizelgast Wild Vleesch is weer van de partij met zijn American BBQ-crew én zijn Texas Smoker! Laat je verrassen door zijn pulled pork. Heb je daar geen zin in, dan kun je bij deze enig echte Rotterdamste worstendraaiert terecht voor een broodje met een overheerlijke BBQ-worst: een Jalapeño Cheese Sausage óf een Texas Hot Link. Wat je ook kiest, it’s fingerlickin’ good soul food!

De Spareribs die Wild Vleesch op vrijdag voor je op de barbecue gooit eet je van een plastic bordje en de heerlijke jalapenos pepertjes komen natuurlijk uit een glazen pot. Het bekende Wild Vleesch broodje pulled pork kan helaas niet zonder papieren zakje, omdat je het broodje volgens de heren anders niet in toom kunt houden. Die zakjes gooi je samen met je gebruikte servetjes bij het restafval.

www.wildvleesch.nl